Samen 1

Verandering en Vernieuwing kan maar op 1 manier en dat is je STEM laten horen.

Ik wil er graag staan voor Simpelveld en jullie stem vertegenwoordigen. Maar dat kan natuurlijk alleen wanneer jij daadwerkelijk gaat stemmen.

Buiten de prestigeprojecten die er liggen (zonder inspraak of enig overleg met de burger) kan ik alleen maar oordelen wanneer ik door het dorp loop, dat het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ik schrik van de leegstaande winkelpanden. Steeds meer horeca verdwijnt.
Alsof het leven er beetje bij beetje uit is getrokken door de bureaucratie en het beleid zonder enige langetermijnvisie.

Ik maak me zorgen. In 1992 had Simpelveld net geen 12.000 inwoners. Als het in dit tempo zo doorgaat hebben we nog 10.000 inwoners over 10 jaar.

Ik maak me zorgen en mis dynamiek tussen jong en oud, met TROTS zeggen een Zumpelvelder te zijn!

Ik maak me zorgen om de jeugd. 12% is tussen de 6 en 18 jaar (1257 jongeren) en voor hen is er helemaal niks!
Natuurlijk doel ik dan niet op de vele verenigingen die we rijk zijn. Die dienen dan ook samen met de vrijwilligers maximale ondersteuning te krijgen.

Ik maak me zorgen om de eenzame ouderen en de woningnood. Wanneer een gezin uit elkaar valt is het haast onmogelijk dat een van de ouders een nieuwe woning in Simpelveld vindt. Ook wanneer jongeren terugkomen van hun studieperiode is er geen woning te vinden in Simpelveld.

Het is tijd voor Verandering, Visie, Evenwicht en Zeggenschap!

Als vader, ondernemer en artiest beweeg ik dagelijks in alle lagen, leeftijden en klassen van de maatschappij. Ik observeer en luister, verdiep me graag in de problematiek, schrijf er veel over, lees me in over de dagelijkse problemen waar wij als burgers tegenaan lopen.
Ben vooral pragmatisch ingesteld en denk vooral positief en in oplossingen.
Betrek de burger in de besluitvorming en laat de burger ook zelf met oplossingen komen.
Besluit als collectief waar in ons dorp de prioriteiten liggen!
Alleen maar stemmen 1x in de vier jaar is onvoldoende en dat is voor mij de belangrijkste reden om de politiek in te gaan, aangesloten te zijn bij en verkiesbaar te stellen voor Samen1Simpelveld, “NIET LULLEN MAAR POETSEN”.

Mijn belangrijkste punten van aandacht zijn dan ook:

  • De Burger CENTRAAL, openheid en participatie
  • Aandacht voor de (hang) jongeren
  • Aandacht voor (eenzame) ouderen
  • Sociaal, gelijke kansen voor IEDEREEN
  • Verenigingsleven en vrijwilligers ondersteunen
  • Meer aandacht voor betaalbare lokale zorg en mantelzorgers
  • Biodiversiteit en veel GROEN
  • Ondernemen, wonen en werken in het centrum, Simpelveld moet weer gaan BRUISEN!
  • Betaalbaar Wonen
  • Wateroverlast

Beslissingen worden genomen, beschilderingen uitgevoerd, kunst geplaatst, openbare ruimte wordt aangepast en fruithapjes voor de school worden klaargemaakt. Maar de daadwerkelijke problemen die spelen in de gemeenschap worden vaak niet gehoord of niet opgelost!
Om draagvlak te krijgen in een gemeenschap moet je terug naar de belangrijkste spelers in die gemeenschap en dat zijn de BURGERS!!!!

Menu