Samen 1

Acuto homine nobis opus est, qui prevestiget quid sui cives cogitent

Cicero

Vrije vertaling: “Scherpzinnige personen hebben wij nodig, die moeten uitpluizen wat hun medeburgers denken”

Historie

SAMEN 1 is een politieke vereniging die op 15 maart 2017 notarieel is opgericht en is een voortvloeisel van de fractie Honings. Voorzitter Robert Honings, secretaris Deborah Honings en penningmeester Kevin Bremen vormen het dagelijks bestuur. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werden er twee zetels gehaald waardoor Deborah en Robert lid werden van de gemeenteraad. Een goed verkiezingsresultaat maar helaas niet goed genoeg om deel te nemen in de coalitie waardoor Samen1 vier jaar lang werd “veroordeeld” tot oppositiepartij. In 2022 stemde maar liefst 1/3e van de kiezer op Samen1, waardoor Wiel Weijers, Kevin Bremen en Jan Zwanenburg eveneens zitting mochten nemen in de raad. Echter, ondanks deze enorme verkiezingsoverwinning werd de grootste partij van de gemeente Simpelveld door de overige partijen wederom buitengesloten van deelname aan de coalitie.

Als lokale partij is Samen 1 niet gebonden aan landelijke partijlijnen en standpunten. Samen 1 acteert op basis van signalen uit de gemeenschap en zit intussen als lokale partij geworteld in de haarvaten van de Simpelveldse en Bocholtze samenleving.

Bestuur

Voorzitter: Robert Honings

Secretaris: Deborah Honings

Penningmeester: Kevin Bremen

Raadsleden

Op het moment heeft SAMEN1 vijf raadsleden in de gemeenteraad van Simpelveld:

Commissieleden

Ieder raadslid mag ter ondersteuning commissieleden aanwijzen. Onze  raadsleden worden op het moment ondersteund door vier commissieleden:

Mocht u interesse hebben in een functie als commissielid, laat het ons dan weten!

Menu